Спират поръчките на модела, последните коли ще са по-скъпи

Японският концерн Nissan няма да приема поръчки за Leaf – най-популярното си електрическо возило след 22 септември.  Проблемите с доставките и липсата на чипове са основните причини да спре производството на Leaf.  Колко ще продължи паузата не е ясно, но се говори, че Nissan смята окончателно да се откаже от модела през 2025 година. Не се очаква возилото да има конкретен наследник, а мястото му ще се заеме от изцяло електрически компактен кросоувър.

Освен в Япония, Leaf се произвежда още във Великобритания и САЩ и се радва на голяма популярност, но за съжаление това няма да продължи дълго.

Последните модели, които ще бъдат продадени ще бъдат по-скъпи, тъй като цените на суровините са скочили и съответно батериите струват повече. В момента, в Япония, Leaf струва около 26 500 долара.

Нека разкажем малко повече за Nissan Leaf.

Той бе представен пред широката общественост през 2010 година, а до този момент са продадени почти 600 000 бройки. Всъщност Nissan Leaf вече се смята за ретро, тъй като с напредването на технологиите той остаря и почна да губи от популярността си. Решаващ момент обаче бе, когато се откри, че има проблем с батерията.

Някои експерти смятат, че пращането на Nissan Leaf в историята е грешка от страна на японците, тъй като именно този модел е направил електромобилите на марката разпознаваеми по цял свят.

Както вече споменахме обаче той ще бъде заменен от кросоувър, тъй като от Nissan искат да се развиват в тази насока. В последно време много рекламиран е моделът Ariya. Очаква се той да се хареса на много хора и да добие огромна популярност. Дали обаче ще стане така, времето ще покаже.

От Nissan са решили да възродят и кросоувъра Nissan Skylinе. Този модел се произвеждаше през периода 2009-2016 г., след което се превърна в Infiniti EX35.  До 2024 година се очаква да си получи обратната трансформация.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации