Qiantu Motor е автомобилна компания, която става известна през 2016 година покрай електрическия роудстър K50. Компанията е една от първите в страната, която получава лиценз за серийно сглобяване на електрически автомобили. От нашумелия K50 бяха продадени малко над сто бройки.

Какво ново са ни подготвили от компанията, каква е тяхната поредна изненада? Тези дни китайският производител на електромобили ни представи и новия си двуместен хечбек K20. Електрическото возило достига ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди, а пробегът, който може да бъде направен с едно зареждане възлиза на 500 километра.

Новата двуместна машина има странен дизайн и се предлага в два различни варианта на тавана – кабрио и монолитна конструкция. В зависимост от пробега също има две версии – модели с един електродвигател и голям пробег и моделите с два електродвигателя на двете оси.

Не само добрите технически характеристики, но и достъпната цена, правят K20 доста желан електромобил. Очаква се да се търгува за около 13 000 долара, като към момента е достъпен само в Китай. Що се отнася до останалите държави, предварителните продажби са в разгара си, а доставките се очаква да започнат още тази есен. K20 има още едно преимущество – електрическият автомобил може да бъде закупен с батерия под наем.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации