Напоследък свикнахме с появата и лансирането  на нови автомобилни марки от Китай, но се оказва, че и Европа може да ни изненада приятно. Запознайте се с бранда Olymp Cars, който идва от Виена и ще поставят началото при направата на оригинални модели още през 2023г.

Колите ще бъдат създадени на собствена платформа, назована Hephaistos. Може да бъдат променени размерите, което позволява поставянето на различни агрегати. Първоначалният модел ще бъде електрическият Hermes с пробег от 700 км и двигател с мощност 350 к.с.

Фирмата планира още 4,8-метров електрически SUV Ares с пробег от поне 600 км, седаните Apollon и Athena, електрическият пикап Artemis, електрическият семеен ван Hera и електрическият градски автомобил Selene. В гамата на марката ще се появят и версии на тези модели с водородно задвижване.

На първо място, ние можем да предложим на нашите клиенти достъпни електрически автомобили, създадени с немско и австрийско качество – цитират motor.at Елиас Шкодрас – главен изпънителен директор на Modern Mobility, който е един от създателите на новата автомобилна марка.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации