Във връзка с войната в Украйна и след налагането на санкции на Русия, от руския автомобилен пазар се оттеглиха производителите от Западна Европа, САЩ и Япония. Това заедно с проблемите при доставките на резервни части принуди руснаците да търсят друга алтернатива за сдобиване с автомобил. А възможност те видяха в придобиването на употребявани превозни средства от други страни.

След направено проучване е установено, че се е увеличил броят на обявите за продажба на автомобили втора употреба, внесени от чужбина, както и търсенето на такива. Нито високата цена, нито проблемите, които биха могли да възникнат от закупуването на употребявани коли обаче са в състояние да променят решението им.

Какви други рискове крие закупуването на автомобил в чужбина, споделят специалистите. Те съветват бъдещите собственици да бъде извършена пълна проверка на техническото състояние на автомобила и да бъдат стриктни при оформянето на митническите документи, за да не възникнат проблеми със закона, които биха могли да доведат до смяна на собствеността.

Вследствие на дефицита на руския автомобилен пазар от края на април тази година в страната започнаха да се внасят масово употребявани автомобили от Близкия изток, като Япония се превърна в основния външен източник за придобиване на превозно средство за руснаците.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации