Преди около десетилетие пред публиката беше представен хибридният LaFerrari, като целта на компанията беше да тръгне по пътя на електрифицирането. През септември ни очаква дебют на Purosangue SUV, замислен да поддържа хибридно задвижване. Шефът на компанията е категоричен, че това ще бъде един уникален електромобил.
През 2025 година от Ferrari ще представят първия си модел без двигател с вътрешно горене. Според почитателите на марката заради батериите, теглото на спортния автомобил доста ще нарасне, но изпълнителният директор на компанията ги увери, че ще бъде намерен начин да компенсират тази добавена маса.
В интервю Бенедето Виня увери феновете на марката, че благодарение на доброто разбиране за динамиката на автомобилите е сигурен, че ще успеят да компенсират по-голямото тегло на модела. Това е предизвикателство пред компанията, което ще доведе до постигането на нещо уникално.
До 2026 година моделите с конвенционални двигатели ще бъдат около 40% от гамата, а в края на десетилетието се очаква да намалеят до 20%, добави още Виня.
Очаква се през 2030 година хибридите и електомобилите да бъдат поотделно 40% от общия брой модели. Италианците сами ще създават електромоторите, за да има пълен контрол по време на разработването на електромобилите.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации