BYD пуска модел, който ще конкурира Dacia Spring

Китайската компания BYD готви сериозен удар върху Dacia Spring на европейския пазар. BYD ще направи своя дебют на Стария континент с модела Seagull, чиито цени ще започват от €8000 до €14 000 евро. Заради това, че е евтин и в същото време отговаря на критериите за качество в този клас, автомобилът се очаква да бъде предпочитан пред Dacia Spring. За сравнение, румънското возило струва от €20 000 евро нагоре. Досега то се смяташе за достъпно и евтино на пазара на електрически автомобили, но ето, че ще дойде достоен конкурент, който ще размести силите.

BYD Seagull е с дължина 3.78 метра, широчина 1.72 м и височина 1.54 м с междуосие 2.50 м. Тези цифри показват, че той е малко по-голям от Spring, особено на широчината, където разликата е 14 сантиметра, а в същото време е много по-компактен.

BYD вече има сериозно присъствие на световния пазар, той е вторият най-голям производител на електрически превозни средства в света след американския гигант Tesla. Китайците са продали почти 1 000 000 бройки през миналата година, а ето че вече атакуват и пазара в Европа.

От Dacia обаче твърдят, че не са притеснени от задаващата се сериозна конкуренция. Моделът Spring ще претърпи модернизация през 2024 г., а целта е да стане по-удобен и комфортен и в същото време по-привлекателен.

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации