Има много спекулации затова дали жените са добри шофьори, не са един и два и вицовете по темата.

Факт е обаче, че все повече представителки на нежния пол сядат зад волана и са достатъчно уверени, че могат да се справят с предизвикателствата на пътя.

Предпочитанията на дамите относно колите са малко по-различни от тези на господата и това е съвсем естествено. Знаем, че доста често мъжете се отнасят с пренебрежение към така наречените „женски коли“, тъй като в повечето случаи те са по-малки и не толкова мощни.

Всъщност, какви автомобили предпочитат жените? Ето няколко модела, които мнозина наричат „женски коли“, но нека този израз не звучи пренебрежително…

Nissan Micra – идеалната малка, градска кола за жени. Да, тя наистина не е голяма, затова мъжете не я предпочитат, но предимството й е, че е малка отвън и просторна отвътре – идеалната комбинация за една дама, особено ако често кара в града.

Японският автомобил вози комфортно, икономичен е, лесно се паркира и е с прекрасен дизайн. Какво повече може да се иска?

Renault Clio – Този френски автомобил съчетава перфектния дизайн с интелигентността – в него са вградени множество модерни технологии, които правят пътуването по-комфортно и приятно, а самото шофиране – по-лесно. Така стресът от карането изчезва и за дамата и нейните спътници остава само едно – да се наслаждават.

Hyundai i20 – перфектният автомобил за жена – независимо дали отива на трип с приятелки или вози детето до училището в града! Той следва дизайнерската линия на марката, но е с по-голям фокус върху безопасното шофиране, тъй като има много системи за сигурност. Това го прави подходящ и за начинаещи шофьори.  Дизайнът също е много добър, детайлите помагат визията да изпъкне още повече.

Volkswagen Polo – много стабилен автомобил, определено може да му се има доверие. С доста системи за сигурност и с дизайн, който впечатлява. Особено интересна е стремителната странична линия. Смята се, че Polo e подходящ както за градско, така и за извънградско шофиране. Така че, дами, ако ви трябва комплексна кола, която да е стабилна и да привлича погледите, можете да заложите на Volkswagen Polo.

Skoda Fabia – на пръв поглед много малка и компактна, но интериорът е достатъчно обширен, за да е комфортно, дори когато има повече пътници. Големият панорамен покрив прави така, че колата да изглежда по-просторна. А още по-хубавото е, че асистиращите системи са взаимствани от по-високия клас коли на чешката компания.

Каквато и кола да изберете, най-важното е да ви харесва, да се справяте лесно с шофирането и то да бъде за вас истинско удоволствие.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации