Автомобилите, които се движат чрез ток се употребяват все по-масово по целия свят. Те се използват не само от физически лица, но и от фирми и държавни органи. Сред тях е и полицията във Великобритания.

Например, управлението в Глостършир може да се похвали с най-големия парк от електромобили в цяла Великобритания.  То разполага с общо 435 превозни средства, а повече от 20 процента от тях са на ток.

Полицаите разполагат с девет микробуса Nissan NV200 и 66 автомобила Nissan Leaf.

Оказва се обаче, че употребата на този тип коли създава определени проблеми, които пречат на органите на реда да изпълняват качествено работата си.

За какви трудности става дума?

Често те са свързани със зареждането. Заради извънредни курсове, свързани с работа, токът спира на неподходящо място и се налага да се търсят съоръжения за презареждане и да се намира друго МПС за свършване на неотложна задача.

Затова и главният полицейски комисар на Глостършир Крис Нелсън не е много съгласен с широката употреба на електромобили от полицията. „Аз съм изцяло „за“ борбата срещу климатичните промени, но борбата с престъпността е най-основният ми приоритет“, заяви той.

Според него технологиите не са толкова напреднали, колкото на всички им се иска.

Често полицаите имали проблеми с използването на различни функции – радиостанции, сирени, сигнализации, тъй като те изтощавали допълнително батериите.

Властите на Острова смятат да наложат пълна забрана на коли с двигатели с вътрешно горене през 2030 година.

Тоест полицаите имат по-малко от 8 години, за да се нагодят към новата ситуация. Това определено притеснява Крис Нелсън и той не го крие.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации