Регулациите и намаленията на вредните емисии стават все по-сериозен проблем за целия свят, като вече се отбелязват и конкретни периоди за забрана на продажбите на автомобили с двигатели с вътрешно горене. Дните на колите, подхранвани с изкопаеми горива са на финал и това кара производителите да търсят други решения.

Сред тези автомобили са и спортните продразделения на големите фирми. Едно от тях – BMW M – електрификацията му вече е на лице, като неговият първи хибриден модел ще бъде показан още през тази година. Това пък предизвика шефа на подразделението – Франк ван Мил, да обяви, че крайният „чист” М-модел ще бъде открит другата година.

В интервю за Bimmer Today мениджърът сподели, че новото BMW M2 няма да придобие каквато и да е форма на електрификация. Купето ще разчита на редовия двигател с 6 цилиндъра и ще бъде финален от своя вид, като ще сложи край на една ера от миналото.

Кой ще бъде последният чист автомобил на BMW - 1111

След новия модел, марката ще се насочи към развитие на хибридни модели r – те ще бъдат от всички познати видове, като се поставя начало от „меки” хибриди с 48-волтов стартер-генератор и се стигне до plug-in модели.

Мил съобщи още, че новото BMW M2 ще се предложи с механична скоростна кутия, като създаването му ще стартира в края на тази година в задод на компанията в Мексико. Още преди това,  на 23 юни  спортното подразделение на баварците ще представи и първото комби M3, а неговата премиера ще се случи на „Фестивала на скоростта” в Гуудууд.

 

 

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации