Гамата от спортни модели (GR) на Toyota се обогати, като вече добавя GR Supra, GR86, GR Corolla и GR Yaris. Японската фирма обаче не е планувала да спира дотук и премисля пускането на един подобен автомобил за семейството. Моделът ще бъде седан, сподели пред Motor Trend изпълнителният видецпрезидент по продажбите на Toyota Motor в Северна Америка – Боб Картър.

В действителност топ-мениджърът е трябвало да изкоментира евентуалната поява на GR Corolla като седан. Вицепрезидентът Картър сподели единствено, да бъдете търпеливи и да изкачате, за да видите, което най-вероятно означава появата на инедтичен автомобил. Съответно информацията, която имаме до момента, това няма да бъде Corolla, а по – големият Camry.

Какво спортно бижу ще ни предложат от Toyota - toyota1

В този момент марката представя Camry TRD и е логично да го замени с версия GR. В настоящия си вид седанът е снабден с допълнителен бодикит, който прибавя преден сплитер, аеродинамични странични прагове, заден дифузьор и изпъкнал спойлер. Camry TDR разполага с разнообразна изпускателна система и по-здрави спирачки, както и със спортно окачване със специално настроени амортисьори и съвършени винтови пружини, които понижават височината на возене с 15 мм.

За реален GR- модел обаче са необходими и промени по двигателя. В такъв момент 3,5-литровият V6 е поставен на масовите варианти на модела,  като ускоравя 301 к.с и 361 Нм. Това е напълно достатъчно срещу съперниците от Hyundai Sonata N-Line, който разполага с 290 к.с. и 422 Нм, но не стига определено за сериозно съровнование със спортните модели на други производители.

За всички още не е ясно кога евентуално в гамата на GR ще влезе обновен седан, но кросоувър с това обозначение също изглежда значителна възможност. Toyota вече е прадставила концепцията bZ4X GR Sport. Боб Картър пък коментира, че компанията няма да бъде готова с електрифициран GR-модел след 5 месеца, но след 5 години това е напълно вероятно.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации