От Lamborghini се похвалиха със страхотно постижение.  Италианската компания продаде 20-хилядния екземпляр на своя SUV Urus.

Юбилейният модел излезе от фабриката в Сант’Агата Болонезе, боядисан в син цвят, с черни джанти и черни спирачни апарати. Новият собственик е от Азербайджан и бижуто замина именно за там.

Когато Lamborghini започна да продава тези автомобили през 2018 година, това се считаше за доста рискована крачка. Сега обаче италианците са много доволни, че са я направили, тъй като им носи и много приходи, и добър имидж.

Urus се превръща в най-продавания модел на италианската марка, който някога е правен изобщо.

Затова и фабриката на компанията вече се разпростира в два пъти по-голямо пространство – на цели 160 хиляди квадратни метра. Благодарение на Urus са отворени и нови работни места – компанията е наела 500 нови служители, които да помагат за производството и продажбите на хитовия модел.

Интересно е да се отбележи, че над 70 процента от новите собственици на Urus за първи път си купуват Lamborghini.

Според специалистите те са привлечени от високата проходимост на колата и 4.0-литровия бензинов осмак с 650 конски сили.

Като цяло Lamborghini може да се похвали с много добри резултати за първото тримесечие на 2022 година.  Продадени бяха общо 2539 возила на клиенти. Тази цифра надвишава постиженията от 2020 и 2021 г. съответно с 31 и 5 процента.

Заслужава да се отбележи, че за тези първи три месеца са продадени повече коли, отколкото от модела Coutach за цели 16 години – откакто е на пазара.

Половината от продажбите се дължат именно на Urus. Максималната скорост, която той може да развие, е 305 километра в час.

От компанията дадоха друга интересна статистика – кросоувърите, продадени на клиенти, са изминали общо впечатляващите 360 милиона километра. А преди да бъде пуснат официално на пазара, Urus посети над 100 града от всички краища на света за 4 месеца. Луксозното возило мина през Исландия, Япония, италианския остров Сардиния, португалски плажове, както и най-високия планински път на планетата – проходът в Индия Уминг Ла. Благодарение на своята висока проходимост, автомобилът с лекота преодоля тежките условия там и се движеше безпроблемно.

Успехите на Urus действат като допинг на производителите и те подготвят и обновен вариант – Urus Evo. Този модел ще бъде представен на конкурс за дизайн през месец август. Промените са основно в предната част на автомобила, моделът ще бъде с преработена решетка.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации