Maserati Granturismo се завръща! Италианският спортен гигант ни предлага както електрически автомобил, така и такъв с V6 двигател с вътрешно горене.
Идеята е за луксозния GT сегмент буквално да бъде разтърсен, а Maserati да се утвърди като водещ производител на скъпи, спортни коли.

2+2 електрическият Granturismo, носещ името Folgore, е със 745 конски сили и 997 lb ft въртящ момент. Той може да ускорява от 0 до 100 километра в час само за 2, 7 секунди, а цената му е близо 200 000 британски паунда, което е около 226 000 евро.

Този автомобил е отговорът на Maserati в конкуренцията с Porsche Taycan. Чрез него компанията дава заявка за пълна електрификация – от 2030 година нататък. Въпреки това италианците се надяват на добри продажби и на колата с двигател с вътрешно горене.

Folgore се захранва от 93kWh (83kWh използваема) Т-образна батерия, свързана към три собствено вградени двигателя (един на предната ос и два на задната ос), които позволяват задвижване както само на задните, така и на четирите колела едновременно.

Батерията може да се зарежда със скорост до 270kW, което я поставя сред най-бързо зареждащите се батерии на електромобили, които в момента са в продажба.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации