Mercedes показа своя дългоочакван нов черен болид за Формула 1. В компанията се надяват, че той ще бъде успешен за пилотите Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, които ще гонят челни места в надпреварата.

Гигантът в моторните спортове, доминиращ във Формула 1 от 2014 до 2021 г., падна до третото място през миналия сезон. W14 е колата, която има за задача да върне отбора в битката за титлата с Red Bull и Ferrari. Това е и возилото, с което Хамилтън ще се бори да спечели рекордна осма титла, след като падна през 2022 година регистрира най-лошото си представяне – шесто място.

Mercedes модифицираха W14 след трудностите си през първата година заради големите промени в правилата на Формула 1. Все пак дизайнът бе запазен, доколкото е възможно. „Преработихме и оптимизирахме много части от колата и това е впечатляващо. Харесвам новия вариант и определено вярвам, че той ще ни донесе късмет – на мен и на Ръсел“, заяви Хамилтън.

Mercedes използва черен цвят през 2020 г. и 2021 г. като част от борбата срещу расизма. Шефът на отбора Тото Волф заяви, че цветовете на отбора занапред ще бъдат сребристо и черно.

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации