Повечето от ръководствата ще ви препоръчат да използвате машина за миене под налягане, която до голяма степен ще улесни измиването на автомобила ви. Доколко безопасно е това и има ли някакви предпазни мерки, които да вземете, ще научите в следващите редове.
Колко безопасно е да измиете колата си под налягане?
Уредите под налягане са голямо улеснение при почистването на автомобили. Те премахват замърсяванията за секунди в сравнение с ръчното пране и използват значително по-малко вода от маркуч, за да постигнат същите резултати.
Когато използвате този метод за почистване на колата си, трябва да вземете предпазни мерки, защото в противен случай можете да повредите боята или гумите или да вкарате вода в интериора. Ето и няколко неща, които бива или не бива да правите, когато използвате уред за миене под високо налягане.
1. Избягвайте измиване под налягане върху чакъл или рохкава земя, тъй като това може да доведе до излитане на камъни и изцапване на боята. Отстранете всички камъни и камъчета около колата си, преди да започнете миенето под налягане.
2. Насочете уреда за почистване под налягане далеч от колата си, когато правите първото пръскане. Това ще предотврати повреда, ако има залепнала мръсотия в края на дюзата за миене под налягане.
3. Уверете се, че всички прозорци са плътно затворени, преди да започнете да почиствате, и проверете за течове, след като приключите с измиването под налягане.
4. Дръжте водната струя в движение, докато почиствате боята, работейки по равни линии от горната част на колата до дъното.
5. Не се доближавайте твърде много до боята, когато използвате машина за миене под налягане, тъй като продължителната употреба в близък план може да повлияе на боята или да премахне восъчното покритие.
6. Не пръскайте на едно място продължително, тъй като това може да остави следи. Ако има упорити петна, по-добре използвайте гъба, за да ги отстраните ръчно.
7. След като сте отстранили прахоляка по колата с уреда, използвайте шампоан за кола. Ако разчитате само на уреда, това може да доведе до избледняване на боята.
8. Не пръскайте твърде близо около уплътненията на прозорците и вратите, защото налягането наистина е голямо и все пак водата може да намери начин да проникне вътре и да намокри интериора на автомобила.
9. Не използвайте машина за миене под налягане върху петна от ръжда или места, където боята се напуква, тъй като това може да влоши проблема. Вместо това почистете внимателно тези зони с гъба, за да избегнете по-нататъшно увреждане.
10. Специалистите категорично не препоръчват да пръскате двигателя. Има си специфичен начин за неговото измиване и по-добре не опитвайте, за да не го повредите.
Ако спазите всичките тези съвети, това означава, че безопасно сте почистили и измили колата си под налягане. След почистване можете да нанесете слой восък, за да сте сигурни, че боята ви е запечатана, блестяща и защитена от мръсотия, сол и отлагания.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации