Електрическите превозни средства имат специфики в сравнение с бензиновите и дизеловите коли – така че не е чудно, че изискват специален вид гуми.

Ето защо Hankook разработи нова гама гуми, за да отговори на всички специфични нужди на електромобилите, с цел подобряване както на ефективността, така и на производителността.

Вижте кои са четирите причини, поради които този тип гуми са по-добър вариант от обикновените.

  1. Намаляване на шума

Ако се доверите на такъв тип гуми, шумът по време на движение ще е много по-малък.

Гумите Hankook iON разполагат с технологията Sound Absorber™. Това включва специален материал вътре в гумата, който заглушава звука.  Също така, размерът и формите на блокчетата на протектора са различни, така че те нямат еднакъв контакт с пътната настилка. Това не дава възможност на гумите да свистят.

  1. Съпротивление при движение

Зареждането на електромобила отнема време, това е ясно на всички.

Чрез намаляване на съпротивлението при возене гумите iON могат да увеличат ефективността на колата. Това става най-вече чрез протекторите на самата гума.

Всяка гума iON е направена от специалния материал EVolution на Hankook, който съдържа силициев диоксид с висока концентрация и различни екологични материали за по-ниско съпротивление при возене и по-дълъг живот на гумата.

  1. Въздушно съпротивление

Намаляването на съпротивлението при движение е само един от начините, по които може да се подобри ефективността на гумата – гумите iON също са оптимизирани и когато става дума за въздушно съпротивление. Шарката на протектора е направена за по-добър въздушен поток и дори надписите на страничните стени са проектирани за по-добра аеродинамична ефективност.

  1. Тегло

Електрическите превозни средства са средно с 25-30 процента по-тежки от еквивалентните бензинови или дизелови автомобили, до голяма степен благодарение на мощните батерии, които използват. Това допълнително натоварва гумите, така че летните гуми iON S и SX използват подсилени колани, съдържащи арамидни влакна. Това е супер здрав материал, често срещан в бронежилетките, който помага на iON да запази формата си при натоварване, така че по-голяма част от гумата остава в контакт с асфалта.

  1. Моментално завъртане

Електромобилите са известни с това, че могат бързо да се завъртят. Това води до още повече напрежение върху гумата, тъй като тя трябва да се справи и с теглото на автомобила. За да предотвратят превъртането на колелата, гумите iON използват удължени външни раменни блокове на протектора, осигуряващи повече твърдост и по-добър контакт с пътя.

Така че, ако разполагате с електрически автомобил или обмисляте да се сдобиете с такъв, по-добре е да помислите и да гумите и да не слагате какви да е.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации