От Ford решиха да изпробват възможностите на малкия и удобен Ford Fiesta ST-Line с помощта на „лосовия тест“. Това предизвикателство има за цел да провери каква е стабилността на автомобила, ако внезапно на пътя му се прояви препятствие. За този модел на Ford обаче това се оказа доста голям проблем.

Дали тестът е бил успешен или не, зависи от това успял ли е автомобилът да премине през полигона, без да удари някой от конусите. А преминаването през препятствията трябва да бъде извършено с определена скорост – според експертите тя е 77 км/ч. Новата версия обаче успя да направи това със 73 км/ч, което е много по-малко от предишната разновидност на модела, при която беше достигната скорост 81 км/ч при преминаването на всички препятствия.

При сегашния тест превозното средство не успява да завие и да се върне към първоначалната си посока на движение. Според експертите главната причина това да се случи, както се е получило при тествания модел, трябва да се търси в гумите. Ford Fiesta ST-Line е оборудван с Continental EcoContact 6, чието предназначение е за по-нисък разход на гориво. За разлика от тях, предишните тествани автомобили са били с други гуми, които са предлагали и по-добро сцепление.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации