Нещо ново на хоризонта – електрическото подразделение на Volvo показа наскоро публично за първи път на фестивала на скоростта през 2022 година своя Polestar 5. Въпреки че автомобилът е представен в камуфлажната си обвивка, може да се каже, че изглежда също толкова добре, колкото и своите предшественици. Polestar 1 и 2 са два от най-добрите налични електромобили в момента. А новата версия Polestar 5 надминава всички очаквания на автомобилните фенове.

Чисто новият седан с четири врати се очаква да се появи на пазара през 2024 година, а неговите производители обещават голяма мощност. Очертава се трудно съревнование между него и най-добрите модели на Tesla и още по-трудна победа за очаквания нов седан. На първо място може да се каже, че моделите Polestar предлагат по-свеж стил и по-високо ниво на лукс в сравнение с Tesla.

Към момента информацията за Polestar 5 е недостатъчна. Знае се със сигурност, че автомобилът ще се превърне в новата звезда на марката и има силата и мощността да се съревновава с Tesla Model S. Благодарение на настройката с два двигателя, този уникален нов автомобил развива мощност 872 конски сили. За ежедневно шофиране, би могло да се каже, че това е много повече, отколкото шофьорите се нуждаят. Но по отношение на победата на съперниците си, производителят е сътворил кола с безумни нива на мощност.

Двата електрически мотора на Polestar 5 са прикрепени към предната и задната част на автомобила. Официално той се води GT автомобил с четири врати, а уникалното в него според компанията е неговото „върховно електрическо задвижване“. Производителят сподели още, че свързаната алуминиева платформа, на която седи колата, е по-твърда от двуместен спортен или суперавтомобил, което може да предложи интересно преживяване при шофиране.

Дали Polestar 5 има шансове да победи Tesla единствено времето ще покаже. Но според техническите характеристики на двете марки, може да се каже, че се очаква една ожесточена борба. Как ще завърши тя, ще разберем през 2024 година, когато на пазара започнат да се появяват първите произведени бройки от Polestar 5.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации