Обичайно най-известните цветове на автомобилите са бяло, сиво или черно. Специалисти споделят, че със сходни нюанси притежателите на колите няма да имат трудности с последващите продажби. Дори и тези цветове могат да бъдат неповторими, като свидетелство за това е творение на японските дизайнери.
Специалистите от фабриката Koyo Orient Japan представиха Porsche 911, в цвят Musou Black, смятан за един от най-черните акрилни бои в целия свят. Тя отбелязва едва 0,6% от светлините, като поглъща останалата част. Благодарение на този ефект се постига ултрачерен цвят.
Марката кола изглежда като двуизмерна, почти лишена от релефни извивки по каросерията. Колата прилича на сянка и определено е доста рисковано тя да бъде карана през нощта.
Японските тунинг – специалисти показаха черната боя Musou още през 2020г., като тогава беше покрито с нея Mitsubishi Lancer. Въпреки тези факти за „най-черна боя в цял свят” все още се смята, че е Vantablack, която абсорбира 99,9% от светлината, падаща върху нея. 2019 година беше представено BMW X6 с такъв нюанс на каросерията.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации