Woodward Dream Cruise e много любопитно събитие, което се случва всяка година в третата събота на август в американския град Детройт.

По време на него хиляди ентусиасти да се спускат по една от главните ивици на Детройт, Woodward Avenue, за да покажат своите коли. Но не какви да е коли, а странни, различни, с щури дизайни, екзотични и т.н.

Зрителите поставят столове на тревни площи, за да гледат парада, който минава, отпиват бира и хапват нещо вкусно, докато шофьорите форсират двигателите си и вдигат малко по-висока скорост, когато си мислят, че полицаите не ги гледат.

Вижте някои от най-интересните модели, които бяха показани на тазгодишното събитие.

Heldo

Въпреки че изглежда сякаш е дошъл от космоса, Heldo всъщност е уникален автомобил, създаден от Advanced Automotive Technologies, малка фирма със седалище в Мичиган със склонност към странни дизайни.

Базиран около пространствена рамка от стоманени тръби, Heldo се задвижва от Northstar V-8, първоначално използван в няколко модела на Cadillac през 90-те. Съществува малко информация за Heldo, но се знае, че благодарение на 350-те си конски сили ускорява до 100 километра за 4,1 секунди.

Trussty Jasmine: The Heldo small custom sportscars never been made into production

Sebring-Vanguard Citicar

Преди появата на Nissan Leaf тази малка електрическа кола е била най-продаваният електромобил след Втората световна война.

Sebring-Vanguard Citicar е нещо като отговор на петролната криза от 1973 г. с оловно-киселинни батерии, осигуряващи пробег от над 60 километра. Електрическият мотор е скромен – с мощност  2,5 к.с., ограничаващ максималната скорост на колата до 60 километра в час.

Въпреки че през миналия век били продадени няколко хиляди бройки, Citicar не постигна широк успех поради ограничената си използваемост и странната си визия.

The American-Built CitiCar Was an EV That Sold by the Thousands in the 1970s - autoevolution

Този димящ звяр напомня, че Мичиган е един от няколкото американски щата, които не изискват проверка или тест за емисии при регистрация на превозно средство. Не е ясно от какво е сглобен този странен камион, но е сигурно, че никой шофьор не иска да го види да приближава към него в огледалото за обратно виждане.

dually truck with smokestack

Определено събитието е било забавно като гледаме какви произведения на изкуството са били показани на зрителите. Едно е ясно – присъстващите са се насладили на модели, които не могат да бъдат видени ежедневно по пътищата.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации