Вече официално бе обявено, че немският автомобилен гигант „Ауди“ влиза във Формула 1. Шефовете потвърдиха новината, след като от няколко години има спекулации, че това ще се случи.

Заводът ще бъде в немския град Нойбург, именно там ще се прави задвижващата система.

Президентът на Формула 1 Стефано Доменикали бе изключително доволен от това развитие. „Ауди е икона в автомобилния свят, пионер и технологичен новатор. За мен е чест да ги приветствам при нас“, коментира той.

Ето какво каза и главният изпълнителен директор на „Ауди“ Маркус Дюсамов. „Сега е точният момент да станем част от Формула 1. И нашият бранд, и надпреварата имат едни и същи цели, когато говорим за устойчив и развиващ се бизнес“.

Феновете на немския гигант обаче ще трябва да изчакат още малко, тъй като присъединяването на „Ауди“ към Формула 1 е планирано за 2026 година. До края на тази година трябва да бъде обявено с кой отбор ще работи. Има слухове, че става дума за Sauber.

Влизането на „Ауди“ във Формула 1 съвпада с промяната в техническите правила, които трябва да влязат в сила след четири години. Идеята е Формула 1 да стане въглеродно неутрална до края на 2030 година. Това съвпада и със стратегията, която от „Ауди“ обявиха, че имат.

Немците признаха, че виждат огромен маркетингов потенциал в присъединяването към Формула 1, тъй като състезанията са сред най-популярните света и имат милиони почитатели навсякъде. Само през 2021 г. повече от 1,5 милиарда зрители са гледали състезанията.

Популярността им продължава да расте и на пазари като САЩ и Китай, които са изключително важни за немския концерн.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации