При автомобилите от известно време тече засилена електрификация и това не е тайна за никого. Съвсем очаквано, специализираните сектори, като например кемперите, също вървят по този път.

Opel представи изцяло електрическия Opel Zafira-e Life Crosscamp Flex. Той ще бъде в продажба през 2023 година, а прототипната версия е разработена за изложение в немския град Дюселдорф, което продължава до 4 септември.

„Създадохме този кемпер за този тип хора, които са свободни, гъвкави и с мисъл за бъдещето“, твърдят от Opel.

Кемперът е направен така, че лесно да преодолее разликата между кемпер и кола и да превключи от режим на пътуване в режим на къмпингуване.

Задната му седалка бързо може да се превърне в легло за двама, а в повдигащия се покрив има още едно двойно легло. Така в него могат да спят до четирима човека.

Домът на колела влиза и в ролята на кухня като предлага печка, мивка и шкафове за съхранение на продукти. Има също така охладителна кутия, играеща ролята на хладилник и контейнери за прясна и мръсна вода.

Батерията на кемпера е 75-kWH литиево-йонна. Тя е в долната му част, както знаем по този начин се пести място.

Колко километра могат да се изминат с едно зареждане? Може би това е въпросът, който най-много вълнува запалените къмпингари, защото с кемпер обикновено се изминават дълги разстояния. А отговорът е 322 километра.

Освен основната има и допълнителна батерия, която служи за захранване на осветлението, печката и т.н. и по този начин основната се изтощава по-бавно.

Първият електрически кемпер се появи на пазара през 2019 година, представи го компанията Iridum. Той също може да мине над 300 километра с едно зареждане, а интелигентна спирачна система зарежда батерията му и в движение.

Смята се, че търсенето на електрически кемпери ще нараства в близките години, тъй като хората, които пътуват с такъв тип превозни средства, са любителите на природата и чистия въздух. А придвижването с возило на ток ще спести вредните емисии, които излизат от колите с двигатели с вътрешно горене.Ви

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации