Тъй като автомобилната индустрия се насочва към пълна електрификация, не би трябвало да е изненадващо, че развитието на нови хибридни автомобили е в застой.

Toyota/Lexus произвежда по-голямата част от тях, а другите марки, които развиват все още сегмента са Honda, Hyundai и Kia.

Хибридните автомобили – по-специално седаните и хечбековете – са застрашен вид, тъй като по-предпочитаните варианти са SUV.

Какво имаме предвид под хибрид? Най-просто казано, това е кола, която кара хем на бензин, хем на електричество – може да превключи и на едното, и на другото.

Нека видим кои са най-добрите малки хибридни автомобили на 2022 и 2023 година.

Honda Insight

Honda Insight Online, 53% OFF | dixi.bg

Honda Insight е сред най-успешните малки хибридни автомобили. Това прави още по-тъжен фактът ,че фирмата преустановява производството му през 2023 година.

Така че, ако искате да имате такава кола, действайте бързо – преди да изчезнат.

Insight е толкова икономичен като хибридите на Toyota, но ги превъзхожда като дизайн, комфорт в купето, шум по време на шофиране и други характеристики.  Според специалистите това определено е по-добра кола от Toyota Prius.

Hyundai Elantra Hybrid

First drive review: 2021 Hyundai Elantra Hybrid is a 54-mpg tech and value standout

Освен че e икономичен, Elantra Hybrid се откроява с това, че е много лесен за шофиране и вози комфортно.  Интериорът е модерен и създава усещане, че шофирате спортна кола. Технологиите за безопасност, внедрени в колата, също са на ниво.

Toyota Prius

Toyota Prius - Wikipedia

Вече споменахме, че Honda Insight е по-добрият избор при малките хибридни автомобили. Същото можем да кажем и за Hyundai Elantra Hybrid. Обаче скоро и двете ще спрат да се произвеждат, така че Toyota Prius отново излиза на сцената.

До този момент този автомобил не бе много предпочитан заради неатрактивния външен вид и купе, но въпреки това интериорът му се смята за многофункционален и удобен, така че няма да сбъркате, ако решите да си вземете такъв. Можете да го получите със задвижване на четири колела, което е уникално за хибридните автомобили.

Каквато и кола от хибриден тип да изберете, трябва да знаете, че те не са приоритет сред производителите, но пък биха могли да ви свършат добра работа, ако искате да притежавате и двата типа возила. Съществува мит, че обслужването на хибридите е по-скъпо, но той не отговаря на истината. Друго твърдение е, че не са достатъчно надеждни, което също не е вярно.  Така че – ако желаете да имате такава кола, купете си я и ще ви върши добра работа.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации