Американският производител на автомобили Czinger току-що разкри четириместен Grand Tourer, наречен Hyper GT. Колата беше открита на Седмицата на автомобилите в Монтерей в Калифорния, заедно с новия 21C V MAX, версия на 21C със скорост от 270 мили в час .
Дизайнът на Hyper GT е голямо отклонение от този на 21C, но след това той изпълнява доста по-различни изисквания към усъвършенствания на писта хиперавтомобил . За разлика от вграденото разположение на седалките на 21C, има много по-конвенционално разположение в кабината. По-малко конвенционални са вратите тип „крила на чайка“ на Hyper GT.
Огромният куполообразен покрив, черната колона, изгладените дръжки на вратите и дигиталните странични огледала допринасят за привличащия вниманието вид на най-новото творение на Czinger. Към задната част има централно разположение на ауспуха, мрежест заден край и светлинна лента с пълна ширина.
Подобно на 21C, Hyper GT идва с 2,88-литров V8 с плоска манивела с мощност 1233 к.с. и двойка турбокомпресори, 800-волтова електрическа архитектура и хибридна мощност. Подробности за представянето не са разкрити, но очакваме под 3 секунди време 0-62 мили в час и максимална скорост доста над 200 мили в час. Също така не сме сигурни как Hyper GT ще управлява охлаждането на монтирания отпред V8 с тези доста малки всмукателни отвори.
Czinger не е разкрил колко ще струва Hyper GT, но очакваме цена от около 1 милион долара (приблизително £845 000). Не знаем кога Hyper GT ще бъде пуснат в продажба, въпреки че ще се произвежда в завода на Czinger в Лос Анджелис заедно с 21C.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации