От Tesla обявиха намеренията си да въведат заплащане на някои свои екстри в електромобилите. Става дума за използването на навигационната система. Без да бъде заплатена опцията, телефонът няма да може да се свърже с мултимедията.
Заплащането на навигацията като опция засяга различни партиди електрически автомобили, дори някои по-стари от 8 години. От Tesla преди време въведоха и друга платена опция за устройства, които по начало бяха с безплатен достъп – при някои от тях се изисква заплащане за използване на станциите за бързо зареждане – Supercharger.
Заплащането на навигацията засяга всички електромобили, които са излезли от завода след 20 юли 2022 г. и онези, произведени преди 9 януари 2020 г. За останалите навигацията си остава безплатна.
Ако евентуално собствениците решат да не плащат за навигацията на колите си, тази екстра ще изчезне от системата на електромобила. И тъй като от Tesla не осигуряват синхронизация чрез Android Auto и Apple Carplay, няма да е възможно и свързването на мобилно устройство към мултимедията.
Два от моделите на Tesla пък са продадени на своите собственици без дистанционни ключове. От компанията са решили, че техните собственици предпочитат да боравят с телефоните си. За онези, които искат да се сдобият с ключове, е възможно, но отново срещу заплащане.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации