Renault Alpenglow изглежда като кола не от този свят.
На немски Alpenglow се превежда като Alpenglühen – оптична илюзия, която се определя от розова светлина, появяваща се около планините при изгрев и залез. Затова и може да се каже, че говорим за алпийска визия.

Идеята да се оборудва тази кола с двигател, задвижван с водород, може да е футуристична в „екологичния“ смисъл, но формата на едноместния автомобил е зашеметяваща, секси, елегантна и превъзходна. Според пресата трябва да предизвиква „естествени елементи и състояния – като огън, вода, лед, вятър и пара“.

Няма официално предложение за вида мощност, която хибридният водороден двигател с вътрешно горене, планиран за Alpenglow, може да генерира. Но не е необходимо да се чете между редовете на презентацията на Alpine, за да се усети накъде вървят нещата.

„Този ​​концептуален автомобил е предназначен да бъде бляскав и изключително конкурентноспособен: дългите и тънки крила са намек към издръжливия A220 от края на 60-те години на миналия век. …”

Що се отнася до размерите, той е дълъг повече от пет метра, широк над два метра и висок по-малко от един метър, „пропорции на кола мечта”, които сочат към бъдещия дизайнерски език на Alpine.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации