Голяма част от хората карат своите автомобили, без много да се замислят, че може да възникне някакъв проблем. А симптоми за наличието на неизправности винаги има, стига ние да можем да ги доловим. Много е важно да се научим да разчитаме сигналите, особено когато става дума за двигателя. Най-сигурният начин да разберете, че имате проблем с двигателя, е моторното масло. Неговото състояние можете да видите всеки път, когато проверявате нивото му.

Наличието на метални стружки в моторното масло, е най-сигурният признак, че автомобилът ви спешно се нуждае от специалист. Ако в него усетите други малки частици, голяма е вероятността масленият филтър да се е запушил и да се наложи неговата подмяна с нов.

Съществува и вариант маслото да е по-рядко и бледо, а това е знак, че се е смесило с вода. Ако течността е с много мехурчета и е взело да прилича на пяна, това означава, че има прекалено много масло в двигателя. Прекаленото количество също не е желателно, защото мехурчетата не позволяват равномерното омасляване на елементите на двигателя.

Съществува и вариант нивото на маслото постоянно да спада, колкото и често да доливате. Ако имате този проблем, е вероятно някое от уплътненията да изпуска и моторната течност да изтича постоянно.

Какъвто и да е проблемът на двигателя на автомобила ви, не бива да бъде неглижиран. По-добре му обърнете внимание навреме, отколкото да чакате да стане късно. Така хем ще платите по-евтин ремонт, хем ще запазите автомобила си за по-дълго време.

 

 

 

 

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации