Toyota, заедно с Honda, Mazda, Suzuki и Yamaha спират доставките на някои от моделите си, защото се установява неправомерно сертифициране. Става дума за пазара в Япония, защото придобиването на сертификатите в различните страни е при различни условия и протоколи.

След като Toyota призна за неправомерно придобиване на  сертификати, включително тестове за безопасност, за 7 свои модела, се оказа, че и други японски марки имат същия проблем.

Според Toyota, три от моделите са още в производство – Corolla Fielder, Corolla Axio и Yaris Cross, докато другите вече са спрени от продажба.

Независимо, че са придобили сертификатите неправомерно, автомобилите са произвеждани и продавани и това е основният проблем. Изпълнителният директор на компанията, Акио Тойода каза:

„Бих искал да поднеса искрените си извинения на клиентите ни, любителите на коли и всички заинтересовани от този проблем. Много съжалявам.“

Според него, това компрометира фундамента на производството и повече не трябва да се случва.

След Toyota, Honda, Mazda, Suzuki и Yamahа признаха за подобен проблем, като правителството иска от тях да спрат доставките докато Министерството на транспорта на Япония не разреши проблема. Предстои разследване както на място, така и по документи, след което ще се реши дали да се предприемат административни действия срещу производителите.

Източник: Car and Driver

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации