Seat изчезва от пазара, за да направи път на електрическите спортни коли. Легендарната испанска марка вече не може да се види по пътищата. Или поне не с известното „S“ на скарата. Volkswagen Group потвърждава, че Seats вече е Cupra.

Легендарните испански модели ще продължат да циркулират по пътищата под емблемата на Cupra. Моделът поддържа шасито и каросерията на Seat.

Томас Шефер, главен изпълнителен директор на Volkswagen Group, смята, че еволюцията на марката, е неизбежна и тя ще върви ръка за ръка с Cupra. За Шефер „хоризонтът на Seat е начертан с името Cupra.“ Класическите коли, двигатели и каросерии, се запазват, но с друго лого на скарата и модерен дизайн.

Volkswagen Group направи важен скок по отношение на йерархията на своите марки. Любопитно и за изненада на някои, най-премиум марката ще продължи да бъде Audi, в допълнение към Porsche. Полупремиумът ще бъде Volkswagen, а марката за достъп, която искат да засилят енергично заради добрите резултати, които са постигнати досега е Skoda. Нищо ново на хоризонта.

В този контекст Cupra влиза като марката, която ще засили областта на електрическите спортни автомобили. Въпреки, че има много модели с вътрешно горене, Cupra Born ще бъде калъпът, върху който ще се основава цялото разработване на нови автомобили, които носят печата Cupra.

Изчезването на Seat ще изтласка Cupra по пътя на електрическите автомобили. Всъщност Volkswagen Group обяви чрез собствените си мениджъри, че през 2025 г. ще има нови модели за по-малко от 25 000 евро.

Легендарните модели на Seat като Ibiza и León ще останат само красив спомен. Поне тези с двигатели, с вътрешно горене. В същото време германската група увери, че ще подобри това, което очевидно е огромен пропуск до сега, а именно, как да зареждате колата ефективно. Групата възнамерява да представи подобрение на платформата MEB, MEB+, с „по-кратки времена за зареждане“, както те заявиха.

Всичко това е включено в изчезването на Seat, национална марка, която беше емблематична в Испания, през последните няколко години.

 

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации