KIA иска общо 462 869 броя от модела Telluride, произведени в периода 2020-2024 да се върнат за ремонт. Причината е риск от пожар на един от електромоторите за предните седалки. Оказва се, че ръчката, която контролира този мотор може да заяде и да причини прегряване и пожар.

Компанията помоли собствениците на такива автомобили да ги паркират навън и не в близост други автомобили, докато успеят да разрешат проблема.

При удар, който да засегне предната седалка, въпросната ръчка може да заяде и това да доведе до непрекъсната работа на електромотора, след което той ще прегрее и може да се запали.

Вече има няколко случая на пожар, възникнал под предната седалка, както и случаи на „локализирано разтопяване на мотора за настройване на седалката“ като няма ранени, нито жертви.

Собствениците на автомобили с този проблем ще бъдат уведомени за него и ще трябва да отидат до най-близкия сервиз на KIA, където електромоторът ще бъде обезопасен безплатно и ще бъде инсталирана нова ръчка за контрол, която е по-малко вероятно да се повреди по този начин.

При автомобилите, които са все още в производство, този проблем се решава като се инсталира подобрен и подсилен електромотор.

 Източник: Car and Driver

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации