През последното десетилетие автомобилната индустрия се развива все по-успешно и достига нови върхове в създаването на иновативни и многофункционални превозни средства. Това се забелязва и чрез ръста на автомобилите в България.

Според статистики, броят на колите е нараснал с над 4 % спрямо предходната година. Това създава и необходимост от откриване на резервни части.

Вижте кои са най-търсените 10 авточасти в сайтовете за обяви за закупуване на нови и употребявани такива. Повече за търсенето на авточасти споделят от Bazar.bg.

Филтри

Това са авточасти, определящи се като консумативи, които подлежат на значително търсене от страна на автомобилистите, защото са ключови за ефективната работа и производителността на горивната система на автомобила. Смяната им се извършва на определен пробег, заедно с моторното масло, като най-често зададените критерии възлизат на 10-15 000 км.

Филтрите биват въздушни и маслени, като те предпазват двигателя от навлизане на прах и други замърсители.

Масла

Тези консумативи също са критични за работата на превозното средство и се разграничават на:

  • моторно – то е много важно за производителността и ефективната работа на двигателя, смазва отделните компоненти, гарантира дълготрайността, предпазва от корозия и има ключова роля за охлаждането на автомобила;
  • трансмисионно – използва се за смазване на компонентите в скоростната кутия и е много важно за лесното превключване на предавките;
  • за хидравлична система – подпомага лесното управление на превозното средство и избягването на вдървеност на волана и други неприятни обстоятелства.

Тези консумативи подлежат на значително търсене от страна на автомобилистите и се различават според марката, модела и предназначението.

Спирачни накладки

След преминаването на определен пробег или при настъпването на промени във функционалността на спирачните накладки, тези авточасти подлежат на подмяна. Търсенето на нови може да се осъществи онлайн в сайтовете за нови и запазени части за коли.

части за кола

Амортисьори

Износването им е почти неминуемо и за поддържането на комфорт по време на движение е необходима подмяната им. Амортисьорите са ключови за стабилността на МПС на пътя.

Ангренажни ремъци

Търсенето на ангренажни ремъци е много голямо, защото тези авточасти също се подменят на определено време с цел превенция от износване и възпрепятстване на движението на колата. Препоръчително е да се сменят в интервал от около 60 000 до 120 000 км.

Свещи

Доброто им състояние е много важно за добрата работа на двигателната система и постигането на по-нисък разход на гориво.

Маркучи

Радиаторните маркучи и тези в системата за охлаждане са сред най-популярните, подлежащи на търсене от страна на собствениците на автомобили.

Крушки

Видимостта на пътя е критично важна, а за никого не е тайна, че крушките на фаровете често изгарят и се повреждат, което изисква подмяната им.

Огледала

Страничните огледала са сред авточастите, които се характеризират с голямо търсене. Те отново гарантират видимостта на пътя и са критични за безопасността и сигурността на участниците в движението.

Акумулатори

Тази авточаст е необходима за стартирането на двигателя и работата на превозното средство. При повреда на акумулатора е необходимо търсене и закупуване на нов такъв.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации