Освен с музиката си, Шер е известна и с афинитета си към спортни и луксозни коли. Тя притежава не една такава, включително няколко модела Ролс-Ройс и Форд Мустанг. Между 1972 г.  и 1974г. Шер се вози с Ferrari Dino 246 GTS, като даже си купува два броя.

Моделите Dino са наречени на починалия през 1956 г. от мускулна дистрофия син на Енцо Ферари. Алфредо „Дино“ Ферари помага за разработките на V6 и V8 двигателите и първите модели с такива двигатели, наречени Dino, дори не са Ферари. Първото Ферари, което може да се движи по пътищата и е с V6 двигател е моделът 206. Той се развива под влияние на другите модели, ползващи такъв двигател и след непрекъснати ъпдейти от страна на Енцо, през 1972 г. се появява Dino 246 GTS, който, освен другото, е и със свалящ се покрив.

Тогава, Шер и Сони Боно са двойка и водят комедийно шоу по тел3визята. През декември  1972 г., Шер си купува Ферари-то и дори му слага табела „ШЕР“. През 1974 г., двамата се развеждат, тя продава Dino -то, но скоро си купува още една такава кола. Напълно разбираме защо.

Новото Dino е в бяло и синьо, а скоро Шер се появява с тази кола на корицата на списание People.

Днес моделите Dino са изключително ценени, но през 70-те, не са били особено популярни, а някои дори са считали Ферари-тата за „неистински“ коли. Много от тези коли са преправяни, препродавани редовно или повреждани. Не и Dino-то на Шер. Тя продава и втората бройка, на архитекта Доналд МакДонлад, който се грижи безупречно за колата в продължение на 39 години. Той възстановява автомобила до оригиналните му спецификации и поддържа изрядна документация на промените.

Със 100 хиляди изминати километри и добре документирана история, включително и сертификат за автентичност от експерти, Dino-то, управлявано от Шер някога, днес е колекционерски автомобил и очакваме да се продаде за сериозна сума.

Източник: Car and Driver

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации