Свикнали сме да мислим за хибридните автомобили като за компромиси между представяне и разход. В последните години, особено с навлизането на пазара на нови компании, технологията се подобрява, а заедно с нея и представянето. Новото Porsche 911 Carrera GTS, предвидено за 2025 г. е тук, за да потвърди това и ще ни отведе право в ерата на способните хибриди, които съчетават лукс и изключително представяне с щадяща околната среда технология и по-малък разход на гориво.

Новото Порше е с 3.6 литров двигател, подобрен с електронна технология и с добавен електрогенератор и осеем скоростна кутия с нова генерация трансмисия, наречена Турбо хибрид.

Двигателят търпи промяна, като става по-малък, но поради нуждата от нови компоненти, а и мощността, колата не става по-лека, а напротив – малко по-тежка е от предшественика си.

С подобрената хибридна захранваща система, мощността на колата се увеличава от 478 на 533 кс, добавени са и две литиево-йонни батерии, като по-малката захранва системи при неработещ двигател.

Порше-то идва с технология за намаляване на емисиите и максимално използване на наличната мощност.

На външен вид новият Carerra също претърпява няколко изменения, които подобряват представянето му, като подобрен контрол над въздушния поток, а интеграцията на задните светлини корпуса и дизайна на гумите предлагат нова, по-изчистена визия.

Голямата изненада е пълната дигитализация на купето и възможност за промяна и адаптация в някои компоненти спрямо личните предпочитания.

В ръцете на професионалисти, новото Porsche се правя доста по-добре от предшественика си, като ускорява до 100 за 2.9 секунди, а според компанията, колата е със значително подобрено управление в градски условия.

Специално за ценителите, цената на новото Porsche 911 Carrera GTS варира според екстрите, които можете да добавите, но базовата версия ще ви струва около 122 хиляди долара.

Източник: Car and Driver

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации