Когато стане дума за скъпи автомобили, се сещаме за някои от най-луксозните производители на суперколи – Bugatti, Ferrari, Koenigsegg, Rolls-Royce и др. Това са брандове, насочени към най-богатите клиенти, но те предлагат и най-бързите, най-редките, най-добре изглеждащите и естествено, най-скъпите коли на света. Класацията разглежда само цената, на която суперколите се продават от компанията производител.

Izt

  1. Bugatti Chiron Profilée за 10.8 милиона долара

Chiron първоначално е предвиден да бъде тестов модел на останалите от серията Profilée, но си остава единствен. С 1476 кс и уникален дизайн, този автомобил се отличава от останалите в класа си не само по цената.

  1. Rolls-Royce Sweptail за 12.8 милиона долара

Разбираемо, Rolls-Royce заемат 3 от местата в топ пет.  Изключителният Sweptail е от 2017 г. и тогава е най-скъпата кола на света, а въпреки че сега остава по-назад в класацията, все пак цената, а и самият автомобил са впечатляващи.

  1. Bugatti La Voiture Noire за 13. 4 милиона

Засега това е най-скъпият Bugatti, произвеждан някога. La Voiture Noire или „черната кола“ ползва същия 8-литров, W-1 двигател кaкато Chiron и разполага с 1479 кс, а всичко друго е обновено. Има само една-единствена бройка от този автомобил, произведена през 2019 г. и до днес собственикът му остава неизвестен за обществото.

  1. Rolls-Royce Boat Tail за 28 милиона долара

Boat Tail е наследникът на Sweptail и разбираемо го надминава и по цена, и по лукс. Обичайно цените за тези автомобили не се обявяват но според слуховете, около 28 милиона е близо до истината.

  1. Rolls-Royce La Rose Noire Droptail за 30 милиона долара

Серията на Rolls-Royce продължава с Dropitail, представен през 2023 г. и с предвидени 4 броя с уникален интериор. Отново няма обявена крайна цена, но според източници е между 30 и 35 милиона и това (засега) официално е най-скъпата кола на планетата.

Източник: Motor1

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации