Над 7500 души са подали заявления, че искат новия Ford Mustang GTD, който се очаква до края на годината. При цена от 325 хиляди долара, това е най-скъпият Мустанг в 60-годишната история на модела, но цената не изглежда да влияе на търсенето, а от компанията още не са приключили със заявките, защото предстои и представяне в Европа.

Освен това, компанията обяви, че моделът официално ще се тества на пистата Нюрбургринг в Германия до края на годината, а целта е обиколка под 7 минути на Северния кръг. Тестовете още не са завършили и не знаем доколко това е реалистично.

Според гласния инженер за модела, Грег Гуудбол, Ford Mustang GTD вече е преминал множество тестове на други писти, а целта от под 7 минути на култовата обиколка е постижима.

Търсенето на новия модел обаче изненадва компанията, защото според стратегията, предвидена за 2025 г. и 2026 г, ще се произвеждат между 300 и 700 броя Mustang GTD годишно.

Кой и защо иска Ford Mustang GDT?

Според „Форд“, това са предимно свързани с моторните спортове хора – около 20 % от желаещите да се сдобият с модела имат или са имали нещо общо с моторни спортове. Около 25 % от желаещите пък вече притежават Мустанг.

С 800 кс, задна трансмисия и характерния за любимия на поколения модел спортен стил, това е автомобил за ценители и ще е интересно да научим колко още хора ще пожелаят да го притежават, а и дали компанията ще промени стратегията си в съответствие с големия интерес.

Източник: Motor1

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации