В Япония публикуваха интересна история за E10 Toyota Corolla. Колата определено заслужава медал за издръжливост.

77-годишният днес Асадо Шого си купил автомобила през 1969 година, тогава бил на 24 години. Оттогава той шофира возилото всеки ден, без пропуск! За 53 години Toyota-та е минала 563 000 километра. Това се равнява на 14 обиколки на света.

Асадо Шого признава, че използвал колата, за да прави добро впечатление на дамите. Получавало му се, дори бъдещата си съпруга срещнал, благодарение на любимото си возило. Разбира се, отишли на сватбено пътешествие с нея.

Автомобилът е неизменна част от важните моменти в живота им след това. С него Шого закарал жена си до болницата, когато раждала дъщеря им. Години по-късно вози и дъщеря си до болницата, която пък родила внучката му.

В наши дни Асадо си спомня с умиление за тези моменти, а интересното е, че въпреки огромния пробег и многото години, автомобилът продължава да е в добро състояние.

„Всичките тези години, когато се налагаше ремонт, слагах само оригинални резервни части. Налагало се е да чакам много време, но не съм правил компромиси“, коментира Асадо.

Сега той е решил да отдаде почит на любимата си кола като я прати в музея на Toyota. Той ще отвори врати през 2024 година и тогава возилото от 1969 година ще може да бъде видяно от всички желаещи.

Преди време се появи подобна история и на французин, който минал 1 милион километра със своето Peugeot 307. Това обаче е станало за доста по-кратко време – от 2006 година нататък.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации