Световните лидери са хора, които имат всичко и разполагат с неограничени възможности. Естествено и колите им са сред най-добрите, които са произвеждани изобщо. Разбира се, зависи и от личните предпочитания. Някои харесват по-екстравагантни модели, други по-изчистени.  Нека видим с какви автомобили се возят някои от знаковите фигури на нашето на съвремие.

Папата – Mercedes-Benz M-Class

Историята на папамобила - от каретата до електромобила и ламборгинито -  Flashnews

Главата на Римо-католическата църква залага на класиката. Автомобилът, който го вози е със стъкло, което е устойчиво на куршуми – за допълнителна сигурност. Това се налага като тенденция от 1981 година насам, когато е направен опит за убийство на папа Йоан Павел II. Оттогава, независимо кой е начело на църквата, се вози в такъв Mercedes, с такава защита.

Друг интересен момент е, че автомобилът е във вид на „Папамобил“, както е известен сред хората. Задната му част е преработена като купол, на който е сложен трон.

Доналд Тръмп – Cadillac One

Новата лимузина на Доналд Тръмп ᐉ Новини от Fakti.bg - Авто | ФАКТИ.БГ

Бившият американски президент се вози в най-добрия Cadillac, произвеждан някога. Това една ли учудва някого. Наричат го „The Beast“ – Звярът. Прозорците му са напълно непробиваеми, тъй като имат пет слоя стъкло и поликарбонат. Гумите също са специални и устойчиви на външните условия, а вратите са подсилени така, че да издържат дори на експлозия.

Джо Байдън – Corvette Stingray C2

Тръмп или Байдън: какъв ще е ефектът върху автомобилите? - AУТОМЕДИЯ

Настоящият президент на САЩ пък залага на ретро модел – Corvette Stingray C2 от 1967 година. Любопитното е, че автомобилът не е от администрацията, а е личен подарък на Байдън от неговия баща по случай сватбата му. Байдън обожава този модел, който се смята наистина за емблематичен.

Джъстин Трюдо – Mercedes Benz 300 SL

Justin Trudeau and his Mercedes 300SL

И канадският премиер получава любимата си кола от баща си – като наследство. И както при Джо Байдън, говорим за ретро модел. Той се появява през 1955 година и тогава е най-бързата кола в целия свят. Трюдо предпочита този автомобил пред всеки друг и дори го шофира сам на сватбата си през 2005 година. Максималната скорост, която може да достигне возилото е забележителна – 262 километра в час. Вратите са тип „крила чайка“ и именно това прави автомобилът толкова знаков и различим.

Императорът на Япония – Toyota Century Royal

Toyota Century Royal - на чем ездит император Японии | Классические  автомобили, Автомобили, Япония

Това е най-редкият модел на Toyota и не се кара извън Страната на изгряващото слънце. Първата кола е произведена през 1967 година и след това, в годините, са произведени 3 поколения автомобили. Такъв тип кола не може да се купи от обикновен шоурум, той се предлага само в специални представителства на бранда. Използва се само от дипломати, политици и кралски особи.

Саддам Хюсеин – Mercedes-Benz 600S Pullman

10-те най-интересни автомобила, които возят световни лидери - AУТОМЕДИЯ

Покойният иракски диктатор е предпочитал модел от 1978 година, който се счита за връх на лукса и елегантността. Той има покрив на предните седалки и се сгъва в задната си част. Така човекът, който се вози, би могъл да се изправи, ако иска.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации