Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел скоро може да приключи кариерата си. Договорът му с „Астън Мартин“ изтича в края на тази година.

Главен фактор за вероятното решение на германеца е представянето на отбора.

Откакто Фетел се присъедини към базирания на „Силвърстоун“ тим, той определено не оправдава очакванията.

Спортните причини обаче не са единствените, които ще окажат влияние на пилота. Той е преценил, че трябва да се съобрази със семейството си и решението му до голяма степен ще бъде повлияно от тях. Фетел има три деца и предпочита да ги държи далеч от медиите и от светлините на прожекторите.

„Не ми е забавно да се боря само за точки, искам и победи. Решението ми ще зависи до голяма степен от потенциала, който има отбора. През следващите седмици ще мисля сериозно за бъдещето си като ще обсъдя всичко със семейството си“, коментира Фетел.

Той отрече възможността да отиде в друг отбор. „Астън Мартин е моят приоритет, не искам да ходя в друг тим“.

През 2022 година отборът има само 18 точки от първите 11 състезания, които минаха вече. 15 от тези точки са спечелени именно от немеца. Той пропусна стартовете в Саудитска Арабия и Бахрейн, тъй като даде положителен тест за коронавирус.

А в последните три кръга и Фетел, и неговият съотборник в „Астън Мартин“ Ланс Строл не се представиха добре и бяха елиминирани в първия етап на квалификацията. Най-лошото представяне на Фетел бе в Австрия, където той завърши на последно място.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации