Едва ли някой ще допусне коя беше най-коментираната кола на седмицата в сайта за онлайн търгове Bring a Trailer – мястото в Америка, където се предлагат класически автомобили. Скромната югославска Zastava с мощност едва 30 конски сили успя да се нареди до автомобили като Mercedes 300 SL и BMW E30. И не само да се нареди, но и да стане най-коментираната измежду хиляди обяви.
Zastava е сензацията в Америка - 5
Въпросният автомобил е регистриран в щата Монтана, но последното му местонахождение е в Калифорния. Колата е влязла преди 7 години в Щатите, според думите на нейния продавач. През 2018 година е направен основен ремонт на двигателя й.
Zastava е сензацията в Америка - 2
Обемът на двигателя е 767 куб.см., скоростната кутия е четиристепенна, като предава въртящия момент към задните колела. Километражът отчита малко повече от 41 000 километра, но от производството на автомобила досега, никой не може да каже колко е действителният пробег.
Zastava е сензацията в Америка - 3
Zastava 750 се прави в завода Крагуевац от 1955 година, вследствие на закупен лиценз за производството на Fiat 600. Стандартната 750 развива 25 конски сили, а топ версията от търга достига цели 30. През 1980 година се появява и още по-мощен модел – Zastava 850, но той се среща рядко.
Zastava е сензацията в Америка - 4

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации