Тези от вас, които обожават почивката на открито и нощувките в автомобилите си, най-вероятно знаят за случаите, когато дошлите на поход, веднага биват нападнати от групи  комари и конски мухи, които нахлуват в салона на колата. В тази статия ще ви запознаем с някой трик, който със сигурност ще ви бъде от полза и ще помогне на кръвосмучещите същества да летят около автомобила ви, без да влизат в него.

Един от най-лесните методи да държите летящите насекоми вън от колата си, е да поставите специални автомобилни комарници. Те се закрепват с магнити, така че ви разрешават внимателно да ги поставите, без да повредите нито един детайл на колата. За всички нас е ясно, че комплектът от мрежи не е най-евтиното решение, а и материалът не пропуска добре въздуха, което означава, че ще бъде задушно в кабината.

Защита на вътрешния интериорен дизайн на колата - 2 5

По-икономичните и практични авомобилисти се справят със ситуацията по-лесно – покриват горната част на вратата с марля, спускат си стъклото и след това затварят. Това е най-евтиният, практичен, но не винаги херметичен метод, защото насекомите лесно проникват под памучната тъкан.

Възможо е да се сбълскате с хора, които палят специални намотки от вещество против насекоми вътре в колата. Този метод пък е изпълнен с непредвиденипоследици, като например едно неточно движение и падналите въгленчета е възможно да пробият  дупка навсякъде. Като цяло този източник на огън е наистина опасен, за да бъде запален вътре в колата.

От своя страна истинските любители на селските походи си вземат специални автомобили фумигатори, които са захранени от запалката, а такава апаратура можете да намерите в определени магазини или по някои бензиностанции. Машинката е подобие на тези, които са против комари, предзназначени за домашна употреба, но тези се включват в запалката.

Защита на вътрешния интериорен дизайн на колата - 3 4

Различен и наистина ефективен вариант за защита на вътрешния интериор на автомобила от влизането на комари и мухи, е да се напръска площта около колата със специалин аерозол за защита на територията.

Ако обработите тревата около колата с този състав, получавате кръг, вкойто насекомите не искат да летят. Тези флакони се намират трудно и са доста по-скъпи, но  едно пръскане е достатъчно за 6 до 8 часа, така че най-добрият вариант против тези буби е машинката работеща на 12V и се помества в запалката. Там се поставят стандартни таблетки.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации