В интервю за британското издание AutoCar директорът на отдела за изследвания и разработки на Seat изтъкна каква е причината компанията да не планира производството на електромобили засега. Според него към момента електрификацията е все още прекалено скъпа и е много по-логично компанията да се съсредоточи върху електрифицирането на Cupra. А за електрифициране на Seat може да се мисли едва, когато цените на компонентите започнат да падат.

Очакваше се първият електрически автомобил на Seat да излезе на пазара миналата година под името el-Born, но от ръководството го прехвърлиха в отбора на Cupra. А заради развитието на тази марка се оказа, че Seat остава на заден план. Като последен негов модел може да бъде посочен бензиновия Leon, който е вече четвърто поколение.

Какво всъщност смята да предприеме испанската автомобилна компания, не е напълно ясно. Днес голяма част от автомобилните производители се стремят да електрифицират своите модели, но в Seat това не стои на преден план. Решението им изглежда още по-странно, особено като се знае, че компанията има пълен достъп до модулната платформа VW MEB, която в голяма степен ще спомогне по опростен и евтин начин да се произвеждат електрически автомобили Volkswagen.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации