BMW съобщи, че ще разработва следващото поколение електродвигатели, трансмисионна и задвижваща технология, заедно с Jaguar Land Rover, откривайки още един индустриален съюз, предназначен да намали разходите за разработване на електрически автомобили.

Клаус Фрьолих, директор на новостите в BMW, сподели в изявление следното : „Заедно, ние имаме възможността да се погрижим по-ефективно за нуждите на клиентите, като съкратим времето за разработка и чрез по-бързото предоставяне на превозни средства и високи технологии на пазара“
BMW и Jaguar Land Rover заявиха, че ще спестят разходи чрез съвместно развитие, планиране на производството и съвместно закупуване.

Целта на BMW, е да разполага с 12 напълно електрически модела до 2025 година, като в момента единственият модел на марката, който се задвижва изцяло с електрическа енергия е i3.
Първият електрически модел на Jaguar Land Rover е Jaguar I-Pace.
Двете компании, ще произвеждат електрически задвижващи системи в собствените си производствени съоръжения, казват от BMW.

“Доказали сме, че можем да правим способни електрически автомобили, но сега трябва да разширим технологията, за да подкрепим следващото поколение продукти на Jaguar и Land Rover. “, казва Ник Роджърс, инженерният директор на Jaguar Land Rover.

Jaguar Land Rover заяви, че ще удвои усилията си за намаляване на разходите, след като загуби 4 милиарда долара по-рано тази година, засегнати от спад в търсенето на SUV в Китай и регулаторното ограничаване на дизеловите емисии.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации