Германското тунинг-ателие Gemballa, което се е специализирало в доработки на автомобили от марката Porsche, реши да направи собствена суперкола. Компанията публикува първа снимка на автомобила и раpкри част от неговите характеристики.

От Gemballa твърдят, че това ще бъде „безкомпромисна, радикална, чиста и много луксозна кола“. И се уточнява, че нейната мощност значително ще превишава 800 к.с. Макет на автомобила съвсем скоро ще бъде показан на евентуални клиенти, а тестовите прототипи ще бъдат готови догодина. През 2022 г. трябва да стартира и серийното производство.

 

Самото ателие е създадено през 1981 г., а от 1995 г. има статут на самостоятелен производител. Освен с доработката на коли на Porshe компанията (макар и за кратък период) се занимаваше с проекти, в чиято основа бяха модели на Ferrari. През 2010 г. основателят на фирмата – Уве Гембала, загина в катастрофа, което доведе и до смяна на собствеността.

 

В компанията бяха вложени над 15 млн. евро, но сега се търсят инвеститори, които да осигурят поне още 20 млн. Именно с тези пари ще бъде реализиран и проектът за суперкола. От Gemballa допълват, че едновременно с това фирмата ще продължи основната си дейност – доработка на моделите на Porsche.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации