Става въпрос за амбициите на Toyota, да предлагат на своите клиенти, автомобили с максимална степен на безопасност. Способи за постигане на тази цел, ще са двете нови сиситеми, които ще бъдат включени във всички бъдещи модели на марката, започвайки от 2020г.

Автоматично изключване на двигателя и автоматично паркиране. Не е трудно, да се досетим какво ще представляват двете системи, само съдейки по имената им. Автоматичният парк, идентифицира, когато водачът излезе от превозното средство, без да е превключил на предавка парк (P) и ще го направи вместо водача. Единственото условие е, колата да има електрическа ръчна спирачка, а не конвенционална. Тази технология, ще спре неволното движение на колите, в случай на грешка от страна на водача.

Междувременно, автоматичното изключване, работи заедно с интелигентния ключ на Toyota, за да предупреди водача, когато двигателят продължава да работи.
Само че, сега автоматично изключване спира двигателя „след предварително определен период от време“, ако водачът го остави да работи твърде дълго.

Двете нови системи, са приятни попълнения към впечатляващия репертоар на оборудването за безопасност на Toyota.

Toyota Safety Sense, предлага оборудване, като предотвратяване на сблъсък, предупреждение за напускане на лентата и автоматично аварийно спиране, които са вече стандартни за повечето превозни средства на производителя.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации