Шефът на подразделението за леки коли на концерна Fiat Chrysler Automobiles в Северна Америка – Тим Кънискис, официално съобщи, че марката Dodge се отказва от производството на модела Challenger SRT Demon, който беше пуснат в ограничен тираж.

„Demon няма да се върне в производство, като причината е неговата специална роля. Представете си, че тези 3300 души, които си купиха лимитираната серия на модела, разберат, че ние ще продължим негово производство. Едва ли ще се почувстват добре, защото те са уверени, че са си взели специален автомобил“, обясни Кънискис пред изданието Muscle Cars & Trucks.

 

Топ-мениджърът допълни, че в компанията не планират пускането на седан Dodge Charger SRT Demon със същия двигател, развиващ 840 к.с., който беше поставен на Challenger SRT Demon. Не е изключено обаче, концернът да предложи пикап Ram Rebel TRX, под чието капак е моторът със 797 к.с., поставян на версията Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye.

 

В момента най-мощният седан на Dodge е новата версията Charger SRT Hellcat Widebody с двигател с обем 6,2 литра, който развива 717 к.с. От компанията твърдят, че това е най-мощният масов седан в света.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации