От доста време насам се говори, че Ferrari може да предложи наследник на Dino, в най-общия смисъл на думата, т.е по-достъпен модел. Сега обаче става ясно, че този проект най-вероятно няма да се реализира, поне не и в близко бъдеще.

„Аз не бих казал, че проектът е мъртъв, когато става въпрос за развитие на стратегията ни за бъдещето. Но това определено не попада в краткосрочните ни планове”, обясни главният търговски директор на Ferrari Енрико Галиера.

Всъщност, слуховете за възраждането на Dino вървят от години и дори се смяташе, че в Маранело планират да използват подобрена версия на 2,9-литровия V6 мотор с две турбини, които идва от Alfa Romeo. Дори се очакваше, че моделът ще има и хибридно задвижване за по-висока мощност.

В същото време беше формулирана и цената, към която се стреми компанията – 150 000 евро, а редовно се появяваха и рендъри на бъдещия модел.

„С моделната ни гама се опитваме да препозиционираме марката, но не смятаме, че имаме нужда от базов модел, плановете ни са да продължим в посоката, която сме избрали”, допълни Галиери.

„Препозиционирането” е свързано с основно с лансирането на Purosangue, който трябва да се появи през 2022 година.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации