Автопаркът на правоохранителни органи на Дубай може да впечатли дори най-големите автомобилни колекционери в света. Властите в емирството непрекъснато го попълват през последните години и в него попадат забележителни суперколи като Bugatti Veyron, Porsche 918 Spyder, Lamborghini Aventador, Aston Martin One-77 и др.

Напоследък в Дубай обръщат внимание и на електромобилите, така че беше въпрос на време най-екстравагатният от тях – представеният преди дни пикап Tesla Cybertruck, също да попадне в списъка. Местният полицейски департамент дори изпревари леко събитията и публикува в Twitter изображение на електромобила, който е боядисан в цветовете на охранителната служба.

 

Не се съобщава, която версия на Cybertruck е била поръчана (пикапът ще се предлага във версии с един, два или три електромотора), но пък се уточнява, че машината ще патрулира на местата, на които се събират най-много туристи. Освен това, пикапът ще може да достига там, където действат забрани за бензинови автомобили.

 

Полицията на Дубай твърди, че ще получи електромобила през 2020 г., но това най-вероятно няма да стане, тъй като първите пикапи ще слязат от конвейера през 2021 г. Освен това, началото ще се предлагат само вариантите с един или два електромотора, докато производството на най-мощния – този с три електрически двигателя, ще стартира чак през 2022 г.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации