Peugeot изчисли празничния пробег

10 December 2019 11:57
Peugeot изчисли празничния пробег
Източник: Peugeot UK
Колко точно пътуват британците по Коледа, изчислиха от Peugeot, за да насочат повече клиенти към електрическата версия на новия 208. Според френската марка, повечето от пътуванията до приятели и роднини се покриват от един заряд на батерията на e-208.

За да сме по-точни, 96% от британците ще изминат по-малко от 354 км в едната посока за празниците, а почти две трети от водачите ще пътуват и по-кратко – по-малко от 160 км. Средно, пътуването във всяка една посока ще е по-малко от 130 км.

Peugeot предлага e-208 с пробег от 350 км с едно зареждане, а се очаква за пътувания като тези по Коледа електромобилът да бъде зареден поне веднъж след потеглянето. Електрическото 208 дава възможност за бързо зареждане на 100 киловата, което означава, че за 30 минути батерията се пълни на 80 процента. Така с една почивка за кафе, пробегът може да се удължи с още почти 280 км.

В момента продажбите на електромобили заемат 1,4 процента от пазара на нови коли във Великобритания, като тепърва ще растат, защото на Острова зарядните станции вече надхвърлиха като бройка традиционните бензиностанции.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ