Пилотът Кристиан Гебхардт от германското издание Sport Auto успя да завърти една обиколка на „Нюрбургринг“ с новата Toyota Supra за 7 минути и 52,17 секунди. Така японското купе се оказа с 3 3,24 секунди по-бързо от роудстъра BMW Z4 M40i с двигател с 340 к.с., с когото делят едва платформа. Постижението на баварския модел на „Зеления ад“, както наричат трасето, беше регистрирано през септември 2018 г.

 

Ако трябва да се сравнява с други спортни коли от подобен клас, тествани на Северната дъга, то новата Toyota Supra се оказа по-бавна от BMW M3 GTS, което през 2013 г. даде време от 7 минути и 48 секунди. В същото време японският модел е малко по-бързо от BMW M2 Competition, което през септември 2018 г. завъртя една обиколка за 7 минути и 52,36 секунди.

 

Новата Supra вече се предлага и в състезателна версия за начинаещи пилоти в клас GT4. Предстои обаче излизането на „напомпани“ варианти на спортното купе, в това число и най-мощната модификация GRMN, която ще бъде подготвена от състезателното подразделение на японския производител.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации