Музеят на Porsche в Щутгарт е задължителна спирка за всички почитатели на автомобилите и моторните спортове, но там не може да се види всичко, което компанията е съхранила през годините. Затова и интересът към т.нар. склад на музея или хранилището, където се съхраняват някои редки коли, които не са изложени, е огромен. Това 13-минутно видео, дело на Speedhunters, е разходка из хранилището, като трябва да се отбележи, че интересните кадри са заснети „на спокойствие, през нощта”.

За този автомобилен рай отговорят Бенямин Марянач и Александър Клийн, които твърдят, че около 20 процента от колите, събрани в хранилището могат да бъдат приведени в движение в рамките на 30 минути. Включително и едно от състезателните 911 GT1. Естествено, сбирката редки автомобили включва цели поколение GT автомобили, прототипи, тестови автомобили, състезателни коли и дори няколко бройки Mercedes 500E – ръчно сглобени в Porsche.

Концентрацията на класическите експонати в това хранилище датира от 2012 година, като преди това колите са били пръснати на няколко места в Щутгарт.