Една от първите премиери на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас е на електрическия кросоувър Fisker Ocean. Моделът стартира на цени от 37 500 долара и предлага редица необичайни опции.

Засега за Ocean се знае, че ще разчита на батерия с капаците 80 кВт/ч, която захранва двата електромотора и осигурява пробег от 48 км. Кросоувърът ще се предлага в няколко версии, в това число само с предно предаване или със задвижване на дете оси. Топ-вариантът ще ускорява от 0 до 100 км/ч а 2,9 секунди. За сравнение, основният му конкурент – Tesla Model Y, ще прави същото за 3,7 секунди.

 

Както при вече спомената Tesla, която все още не се е появила в серийно производство, на предния панел на Ocean също е разположен огромен екран. Той е вертикален, а под него са поставени 5 бутона. Кросоувърът има също виртуален приборен панел и проекционен дисплей, на който излизат дори текстове на песни.

 

Ако някой се чуди, защо е нужно това, отговорът е, че електромобилът на Fisker предлага караоке на возещите се. Идеята е те да се забавляват пълноценно, докато пътуват. Ocean има и слънчева батерия, вградена в покрива, която според създателите на кросоувъра осигурява около 1600 км допълнителен пробег да година. Стандартно машината може да се зарежда и от станциите Volkswagen Electrify America.

 

Друга необичайна функция е режимът California. При неговото активиране се спускат всички стъкла на автомобила, без предното, а люкът на покрива се прибира. Така кросоувърът се превръща в кабриолет.

Електромобилът вече може да се поръча, като с цената си от 37 500 долара той е по-евтин от базовия Ford Mustang Mach-E, който струва 43 000 долара. А Tesla Model Y ще започва от 47 000 долара.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации